מהו התהליך הדרוש כדי לרשום פטנט?

מי מאיתנו לא חלם שיום אחד ההמצאה שלו תכבוש את העולם? שכולם יגידו "איך לא חשבנו על זה קודם"? הרי לכולנו יש רעיונות נפלאים מידי פעם וההבדל בינם ובין מציאות הוא בדרך כלל גדול. לכן חשוב שתדעו, אם יש לכם רעיון ואם אתם רוצים להצליח איתו, לפני הכול כדאי לכם לרשום פטנט. בעולם התחרותי שבו אנחנו חיים רישום פטנט הוא הבסיס להצלחה ולכן חשוב לדעת שיש שתי דרכים עיקריות בתחום הזה:
- רישום פטנט בדרך הרגילה
- רישום פטנט בינלאומי
אין תשובה אחת נכונה לשאלה איך כדאי לכם לרשום את הפטנט שלכם אך מה שבטוח זה שמומלץ ביותר לפנות אל אנשי מקצוע שיוכלו לסייע לכם בתחום. יש משרדים שונים שהמומחיות בהם היא רישום פטנטים ויש גם עורכי פטנטים שיוכלו לעזור לכם בנושא, אז למה אתם מחכים?
הגשת בקשה רגילה לרישום הפטנט שלכם
כשמדברים על רישום רגיל של פטנט מדברים על תהליך שנמשך כמה שנים וכולל את השלבים הבאים:
- הגשת הבקשה שתכלול את פרטי המבקש, את התיאור, את השרטוט המדויק ואת ההגדרות המלאות של הפטנט.
- רשם הפטנטים הוא זה שמאשר את הגשת הבקשה ואף קובע את תאריך הבכורה לעניין.
- מתחיל תהליך של בחינת הבקשה והוא נמשך מספר שנים וכולל בדיקות שונות לגבי הבקשה ולגבי הפטנט עצמו.
- אחרי קבלת הבקשה על ידי הרשם ישנו פרק זמן מסוים שבו הציבור יוכל להגיש התנגדויות לרישום הפטנט.
כדאי לדעת שההגנה על הפטנט ניתנת למשך 20 שנה וזו התקופה שבה הרעיון ייחשב אך ורק שלכם.
בחרו היטב את היועצים שלכם
לא אחת קורה שאנשים מגיעים עם הרעיונות הכי טובים ואפילו עם לא מעט התלהבות, אך בסופו של דבר התהליך לא עולה יפה. הניסיון מוכיח שאנשי המקצוע שייקחו על עצמם את ניהול העניין הם בעלי השפעה רבה על הצלחת התהליך ועל הצלחת רישום הפטנט. לכן חשוב כל כך לבדוק לאיזה אנשי מקצוע אתם פונים ובידי מי אתם מפקידים את המשימה, כי מה פתאום שתבחרו בעורכי פטנטים חובבנים? רישום פטנט זה עניין ששמור רק למקצוענים וטוב תעשו אם תבדקו לאיזה אנשי מקצוע אתם פונים לקבלת סיוע ושירות בתחום.