בניית אפליקציה

חלק מהאפליקציות היותר מעניינות והפרקטיות, הומצאו על ידי אנשים פרטיים. חלקם אמנם הצליחו לפרוץ את המחסומים השונים, כך שהאפליקציות הפכו להיות שימושיות והפכו את אלה שהצליחו עם בניית אפליקציה, לאנשים מצליחים. האפליקציות בנויים למכשירים שונים ולמערכות הפעלה שונות גם בשפות תכנות ושיטות שונות, אך המכנה המשותף לכולן הינו התהליך. מדובר בתהליך של הפיכת רעיון למוצר או שירות וללא תהליך זה, הרעיון לא יהיה יותר מאשר אוסף זרמים חשמליים, ארש עוברים במוחו של היזם.
אנדרואיד, הינה מערכת ההפעלה של גוגל וזוהי מערכת ההפעלה הטובה ביותר והנפוצה לקהל לקוחות עסקי או ארגוני, היות ופלטפורמה זו הינה בעלת קוד פתוח שאינה מצריכה אישורים מיוחדים לשימוש במוצרים שפותחו כאפליקציות טבעיות. היתרון של אנדרואיד על פני אפליקציות של WEB מבחינת המהירות היא גבוהה יותר בגלל שימוש בספריית קוד אשר יודעות לעבוד ישירות מול החומרה של המכשיר וללא שימוש בשיטות קוד עקיפות. שימוש בספריות קוד שמוכרות למפתחים כמו PHONE GAP.
בדקו מי המתחרים ואם קיים פוטנציאל לאפליקציה
יש לבדוק את התכנות לרעיון לפני שמתחילים בשלב של בניית אפליקציה למשל מי המתחרים? האם אכן יש מקום לאפליקציה. יש לחשב את עלויות הפיתוח ואם יש פוטנציאל שוק. לאחר מכן, יש להמשיך הלאה בשלבים הבאים של הבנייה, הפיתוח והשיווק של האפליקציה. יש לערוך כמובן גם תכנית עסקית כמו בדיקת שוק ודו"ח של רווח מול הפסד, השקעה והחזר ההשקעה וכמובן תזרים מזומנים.
עליות בנייה ופיתוח של אפליקציה באנדרואיד זולות יותר
יש לבחור כמובן לפני שמתחילים בשלב בניית אפליקציה את מערכת ההפעלה אנדרואיד היות ועלויות הפיתוח של אפליקציות המופעלות על מערכת זו, תהיינה זולות יותר ומשתלמות בסופו של דבר. יש לדאוג לשיווק כגון יחסי ציבור, קידום באמצעות GOOGLE PLAY וכן בתכניות מתגלמות. יש לציין בנוסף, כי השוק הינו גדול ורחב בתחום תהליך שיווק ופרסום של האפליקציות. אפליקציות חדשות חייבות להיות חדשניות, רעיון שעדיין לא הגו ולכן, הרבה מפתחים ובוני אפליקציות עושים שעות נוספות בחיפוש אחר אפליקציה שתתפוס חזק את השוק.