מתי מומלץ להזמין דוח מלא של בדק בית לנכס שלכם?
לא כולם יודעים מהו מצבו של הבית שבו הם גרים באמת, משום שלא תמיד נהוג היה לבדוק את מצב הבית לעומק כדי לדעת זאת. קורה לא פעם שנכסים שנמסרים לקונים או כאלה שנבנו לפני שנים מעולם לא נבדקו בצורה יסודית על ידי הבעלים שלהם או אפילו הרשויות, ולכן גם לא תמיד תוקנו ליקויים וחריגות שונות בנכסים אלה. חלק מהליקויים אינם מסכני חיים אלא פשוט פוגעים באיכות החיים או בערך הנכס כשרוצים לקנות אותו, וחלק אחר נחשב לסכנה בטיחותית ואפילו לנזק שיוצר מטרד של ממש, כמו רטיבות, חיבורים לא נכונים בתשתיות, גימור רשלני ועוד. לכן, בדק בית מומלץ לעשות גם לאחר שנכנסתם לגור בנכס או שקניתם אותו למטרת מסחרית או עסקית, כדי לתקן כמה שיותר ליקויים ורצוי אתם כולם, אם זה אפשרי.
מהו למעשה בדק בית?
בדק בית נעשה בכמה מישורים והיבטים של כל מבנה, בדרך כלל לפני קנייה אבל גם בזמן שאתם גרים בבית. החשוב מכל הוא דוח של מהנדס שבודק את המבנה ואת התכניות ומחפש ליקויים וחריגות מהתכנית. התוצר של בדק בית הוא דוח שמפרט את כל מצבו של הבית מבחינת הקרקע, התכניות, החישובים ההנדסיים, התכניות שהוגשו, ההיתרים שניתנו והחריגות הלא חוקיות ומסכנות החיים שנעשו, רמת העבודה בכל שלב וזה כולל הנחת תשתיות, הקמת השלד והקירות, התשתיות עצמן ועד רמת הגימור, הצביעה, הטיוח, הסיוד, הנגרות והמסגרות. בתוך כל זה, מוגשת גם חוות דעת הנדסית כדי לדעת אם המבנה נבנה בהתאם לתכנית ולהיתרים, האם הוא יציב והאם יש בו סימני שקיעה וסדקים, מה מצב האיטום והאם חדרה לחות שמסכנת את התשתיות והשלד, נזילות ומצב הצנרת, איכות החיפויים מבחוץ ומבפנים, ריצוף, התקנת כלים סניטריים, תשתית החשמל והתקשורת, ניקוז, אינסטלציה ועוד.
כיצד להיעזר בדוח בדק בית כזה?
אם אתם חושדים שמצב הבית שלכם מחייב שיפוצים נרחבים למטרתכם או למטרת מכירה שלו, זה הזמן להזמין דוח בדק בית כדי לדעת היכן אתם עומדים, לתקן ליקויים וגם לתמחר בהתאם אם אתם מתכוונים למכור אותו. בכל מקרה תצטרכו למסור גילוי נאות על מצב הנכס לקונים על פי חוק ודוח זה עזור מאוד. אם אתם מתכוונים לקנות נכס, דוח בדק בית עוזר לכם להבין מה מצבו, כמה כסף תידרשו להשקיע מעבר למחיר הקנייה והאם בכלל כדאי להיכנס לעסקה זאת כאשר אתם זקוקים לכל כך הרבה שיפוצים והליכים בירוקרטיים על מנת לסדר את כל החריגות.